16 externe SSD's vergelijkingstest: vederlicht en pijlsnel

Welke externe SSD is écht snel?

Door


WD My Passport SSD

Western Digital is van oudsher natuurlijk een harddiskfabrikant, maar na de acquisitie van Sandisk mag het bedrijf zich ook ssd-maker noemen. De externe ssd die het merk opstuurde gebruikt dezelfde designtaal als de My Passport-schijven, waarbij de onderste helft van de behuizing uit aluminium bestaat.

WD prijst zijn My Passport SSD relatief scherp – op het moment van schrijven is de door ons geteste 256GB-versie wat goedkoper dan de Samsung T5 in dezelfde capaciteit. De drive beschikt over usb-c, met net als bij diverse andere ssd’s twee kabels in de doos.

Op het specificatielijstje kunnen we veel afvinken, waaronder hardwarematige encryptie. Wel vinden we het jammer dat WD in tegenstelling tot Samsung geen mobiele apps heeft, waardoor je de versleutelde gegevens niet vanaf je smartphone of tablet kunt benaderen.

Hoewel de synthetische prestaties op het niveau van de Samsung T5 zijn, laten vooral de schrijfsnelheden het een beetje afweten in de praktijktests. Met ongeveer 200 MB/s hoeft WD zich in verhouding tot sommige van de voorgaande ssd’s zeker niet te schamen, maar de concurrentie is simpelweg beter. Wellicht presteren grotere versies van deze ssd beter, maar die kregen we helaas niet opgestuurd.

Western Digital My Passport SSD 256GB
Het design van de WD My Passport SSD is duidelijk gebaseerd op dat van de gelijknamige externe harddisks.


Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*