16 externe SSD's vergelijkingstest: vederlicht en pijlsnel

Welke externe SSD is écht snel?

Door


Zelf een externe ssd bouwen?

Een tijd geleden lieten we op de site zien hoe je zelf een goedkope externe usb 3.1-ssd kunt bouwen, met behulp van een behuizing van een paar tientjes. Vooral voor ssd’s met hoge capaciteiten is dat economisch interessant, want interne ssd’s zijn dan vaak stukken goedkoper dan externe exemplaren.

Icy Box IB-234-U31A

In het artikel gebruikten we een 2,5”-ssd met een sata-aansluiting, maar inmiddels zijn er ook compactere m.2-behuizingen te koop. Voor zover wij konden vinden, maken die echter allemaal gebruik van het sata-protocol en kun je snellere nvme-ssd’s dus niet gebruiken in zo’n enclosure. Op Computex liet Silverstone wel een exemplaar met nvme-ondersteuning zien, maar die komt pas begin 2019 op de markt.

Hoeft een externe ssd van jou niet per se heel compact te zijn en shop je voor een variant met veel opslagcapaciteit, dan kan het desondanks de nodige tientjes besparen om zelf een externe ssd te bouwen


Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*