16 externe SSD's vergelijkingstest: vederlicht en pijlsnel

Welke externe SSD is écht snel?

Door


Adata SD700 & SE730H

Van Adata hebben we voor deze round-up twee externe ssd’s kunnen testen. De knalgele SD700 testten we al eerder, maar is nog altijd courant. Deze ssd moet het vooral hebben van zijn stootvaste en waterdichte behuizing. Intern wordt een Silicon Motion-controller gecombineerd met 3d-nand van Micron en de prestaties zijn dan ook redelijk goed, maar de vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung T5 kan hij niet winnen. Bovendien zijn we geen fan van de toegepaste micro-usb 3.0-connector.

Dat laatste doet Adata met de veel compactere SE730H in ieder geval beter, want daarop treffen we achter een klepje de handigere en robuustere usb-c-aansluiting aan. Ook de prestaties zijn van hoog niveau: we meten ruim 400 MB/s in de praktijktests, wat net zo snel is als de Samsung T5. Eigenaardig is overigens wel dat in de Benelux alleen de gouden variant verkrijgbaar lijkt te zijn. Voor wie dat niet bevalt zouden er ook grijze en rode versies moeten zijn, maar bij geen van de 200 shops in de Prijsvergelijker komen we die tegen.

Adata SD700 256GB Yellow Adata SE730H 512GB Gold
De Adata SD700 is robuust en stevig, de SE730H juist compact en stijlvol.


Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*