16 externe SSD's vergelijkingstest: vederlicht en pijlsnel

Welke externe SSD is écht snel?

Door


Freecom Tablet Mini SSD

Bijzonder aan de Tablet Mini SSD van Freecom is niet zozeer het compacte formaat – dat zien we bij steeds meer externe ssd’s – maar vooral het feit dat hij in die kleine behuizing ook nog eens twee kabels verborgen houdt. Uit de zijkanten komen zowel een micro-usb als een reguliere usb-kabel tevoorschijn, die met magneetjes stevig vastzitten wanneer je ze niet gebruikt.

Hoewel dit externe opslagapparaat nog altijd volop wordt verkocht, stamt hij al uit 2016 en dat begint toch een beetje merkbaar te worden. Veel moderne telefoons hebben geen micro-usb-aansluiting meer en voor dat doeleinde – het overzetten van data tussen een smartphone of tablet en pc – is hij toch een beetje bedacht. Zeker bij het schrijven zijn de snelheden dan ook alles behalve indrukwekkend. Hoewel deze ssd een paar jaar terug best te overwegen viel, snakt hij wat ons betreft toch wel naar een opvolger die meer ‘anno 2018’ is.

Freecom Tablet Mini SSD 128GB
De Freecom Tablet Mini SSD is aan een opvolger met usb-c toe.


Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*