16 externe SSD's vergelijkingstest: vederlicht en pijlsnel

Welke externe SSD is écht snel?

Door


Samsung X5 Portable SSD

De gloednieuwe Samsung X5 is een buitenbeentje in deze test, want het is de enige ssd die geen gebruikmaakt van usb, maar van thunderbolt. In feite is het een bijzonder vormgegeven, metalen behuizing voor een m.2 nvme-ssd die in technisch opzicht veel overeenkomsten vertoont met de 970 Evo.

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat hoewel de thunderbolt-interface extreem hoge snelheden mogelijk maakt, er geen backwards-compatibility met usb is. Op een pc of smartphone met usb-c zonder thunderbolt kun je er dus niets mee, maar op een aantal high-end moederborden en natuurlijk alle courante Macs wel.

De warmte die een nvme-ssd genereert vormt in een externe behuizing wel een probleem. Daarom heeft Samsung een uitgebreid temperatuurmanagementsysteem (leuk voor scrabble!) ingebouwd, dat ervoor zorgt dat de oppervlaktetemperatuur van de externe ssd nooit boven de 45 graden komt.

Wil je meer weten over de Samsung X5, check dan onze uitgebreide review.

Samsung Portable SSD X5 1TB

Samsung Portable SSD X5 1TB


Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*