16 externe SSD's vergelijkingstest: vederlicht en pijlsnel

Welke externe SSD is écht snel?

Door


Silicon Power Bolt B10 & B80

Van Silicon Power ontvingen we twee ssd’s die in ieder geval qua naamgeving op elkaar lijken: de Bolt B10 en B80. Daar houdt de gelijkenis ook wel op, want de goedkopere B10 is nog voorzien van een micro-usb connector en ondersteunt geen usb 3.1. Ook de zwarte plastic behuizing maakt weinig indruk, al is hij daardoor wel lekker licht.

De metalen B80 heeft een rond ontwerp en ziet er niet alleen luxer uit, maar maakt ook gebruik van usb-c en het usb 3.1-protocol. In ieder geval op papier is hij dus een stuk moderner. Hoewel de ssd’s zich prima weten te handhaven in de synthetische tests, zakken ze in de praktijktests door het ijs. Waar de leessnelheid met zo’n 300 MB/s nog in orde is, meten we bij het schrijven snelheden onder de 70 MB/s. Combineer dat met de relatief hoge prijzen, en we komen tot het advies dat je deze opslagapparaatjes beter in het winkelschap kan laten liggen.

Silicon Power Power Bolt B10 256GB Silicon Power Power Bolt B80 240GB
De Silicon Power Bolt B10 en B80 zien er totaal anders uit, maar delen dezelfde makke.


Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*