Intel 660p 512GB review: de eerste QLC SSD getest!

Meer bits voor minder geld - maar niet zonder nadelen

Door


Hardware.Info 2018 SSD Prestatiescore

Om het uiteindelijke prestatieniveau van ssd's zo goed mogelijk in één getal te vangen, hebben we het meetkundig gemiddelde van de resultaten van alle real-world benchmarks omgedoopt tot de Hardware.Info 2018 SSD Prestatiescore. De standaard prestatiescore bevalt alle workloads inclusief de resultaten van de steady state test. De Entry Prestatiescore bevat enkel de wat simpelere workloads en hierbij nemen we de steady state waardes ook niet mee. Deze score is dus een beter ijkpunt als je een ssd zoekt voor minder veeleisende taken.

In de SSD Prestatiescore komt de Intel 660p 512GB uit op 388 punten, waarmee hij het onder het prestatieniveau van de Kingston A1000 zit. In de Entry Prestatiescore gaat de Intel die concurrent echter ruim voorbij, doordat Intel vooral punten liet liggen in de consistency-test - en die telt voor de Entry-score niet mee.

  • SSD Prestatiescore
  • Entry Prestatiescore


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*