Tenkeyless tikken: 20 compacte mechanische TKL-toetsenborden vergeleken

Onze Texture Analyser aan het werk

Door


Conclusie

Met de twintig besproken modellen hebben we een groot deel van de Nederlandse markt voor mechanische tenkeyless-toetsenborden in kaart gebracht. De nieuwe testmethode stelt ons in staat om meer data te verzamelen en daarmee kunnen we je genuanceerdere aanbevelingen doen. Dat gezegd hebbende blijft de gewenste aanslag van je toetsenbord uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Niettemin kunnen we op grond van de prijs, featureset en meetresultaten wel iets zeggen over de toetsenborden die wij zouden aanschaffen. In het goedkoopste segment maken de Sharkoon Shark Skiller SGK2 en Pure Writer TKL RGB een goede indruk – licht en voldoende stevig, met een goede aanslag. De laatste is bovendien veruit de goedkoopste met RGB-verlichting, als je de Chinese import buiten beschouwing laat. Een Great Value award is voor beide op zijn plaats.

Wil je in het middensegment een mechanisch toetsenbord aanschaffen met alles erop en eraan, dan ontkom je niet aan de Corsair K65 Lux RGB. De uitstraling is luxueus en de featureset compleet. Een Excellent Choice award is dus verdiend. De Leopold FC660M PD en Ducky One 2 TKL maken indruk met hun degelijke constructie. De Ducky is qua featureset uitgebreider, scoort in onze tests zeer goed en kost hetzelfde. Dat maakt hem een uitstekende koop – ook dit product geven we een Excellent Choice award.

Innovatief zijn tot slot de Wooting One, vanwege de speciale schakelaars, en de Corsair K63 Wireless, vanwege de mogelijkheid het toetsenbord zonder kabel te gebruiken. Vooral de eerste is ook een uitstekend toetsenbord als we de speciale functies buiten beschouwing laten. Beide ontvangen een Innovation Award.


Sharkoon Shark Skiller SGK2
Sharkoon Pure Writer TKL RGB


Corsair K65 Lux RGB
Ducky One 2 TKL


Wooting One
Corsair K63 Wireless


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*