Tenkeyless tikken: 20 kleine mechanische toetsenborden vergeleken

Onze Texture Analyser aan het werk

Door


Conclusie

Met de twintig besproken modellen hebben we een groot deel van de Nederlandse markt voor mechanische tenkeyless-toetsenborden in kaart gebracht. De nieuwe testmethode stelt ons in staat om meer data te verzamelen en daarmee kunnen we je genuanceerdere aanbevelingen doen. Dat gezegd hebbende blijft de gewenste aanslag van je toetsenbord uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Niettemin kunnen we op grond van de prijs, featureset en meetresultaten wel iets zeggen over de toetsenborden die wij zouden aanschaffen. In het goedkoopste segment maken de Sharkoon Shark Skiller SGK2 en Pure Writer TKL RGB een goede indruk – licht en voldoende stevig, met een goede aanslag. De laatste is bovendien veruit de goedkoopste met RGB-verlichting, als je de Chinese import buiten beschouwing laat. Een Great Value award is voor beide op zijn plaats.

Wil je in het middensegment een mechanisch toetsenbord aanschaffen met alles erop en eraan, dan ontkom je niet aan de Corsair K65 Lux RGB. De uitstraling is luxueus en de featureset compleet. Een Excellent Choice award is dus verdiend. De Leopold FC660M PD en Ducky One 2 TKL maken indruk met hun degelijke constructie. De Ducky is qua featureset uitgebreider, scoort in onze tests zeer goed en kost hetzelfde. Dat maakt hem een uitstekende koop – ook dit product geven we een Excellent Choice award.

Innovatief zijn tot slot de Wooting One, vanwege de speciale schakelaars, en de Corsair K63 Wireless, vanwege de mogelijkheid het toetsenbord zonder kabel te gebruiken. Vooral de eerste is ook een uitstekend toetsenbord als we de speciale functies buiten beschouwing laten. Beide ontvangen een Innovation Award.


Sharkoon Shark Skiller SGK2
Sharkoon Pure Writer TKL RGB


Corsair K65 Lux RGB
Ducky One 2 TKL


Wooting One
Corsair K63 Wireless


Vergelijken

In deze review besproken twintig producten

  Meer producten (20)  

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*