Xtorm Solar Charger Instinct 10000 review: Perpetuum power

Powerbank voor avonturiers

Door


Inleiding

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een powerbank, meestal een compact apparaatje dat voldoende energie kan leveren om je smartphone nét even een paar uur extra werktijd te geven. De Xtorm Solar Charger Instinct 10000 voegt daar een ingebouwde zonnepaneel aan toe, zodat de powerbank zelf ook nooit meer aan de stroom hoeft. Dat is althans de belofte.


Xtorm Solar Charger Instinct 10000 Black

Powerbanks zijn inmiddels gemeengoed en hoewel onze vergelijkingstests van grote en kleine powerbanks hebben aangetoond dat er zeker verschillen zijn tussen de beloofde en geleverde capaciteit, doen de meeste powerbanks hun werk naar behoren en heel spannend zijn de onderlinge verschillen doorgaans niet. Toch zijn er fabrikanten die af en toe iets bijzonders proberen. Zo ook Xtorm, dat ons de Solar Charger Instinct 10000 toestuurde. 

Zoals de naam doet vermoeden beschikt deze powerbank over een 10.000 mAh accu, wat genoeg moet zijn om de meeste smartphones tweemaal compleet op te laden. De powerbank is bovendien IPX4 'splash proof', wat volgens de officiële omschrijving betekent: "geen schade indien besproeid (10 l/min) onder eender welke hoek". Spatwaterdicht dus, maar niet geschikt om volledig ondergedompeld te worden. 

Maar wat de Solar Charger Instinct 10000 echt bijzonder maakt is het ingebouwde 10-cellen zonnepaneel waarmee de powerbank zélf opgeladen kan worden. Reden voor ons om uit te zoeken wat deze zelfredzame powerbank daadwerkelijk in zijn mars heeft en of het apparaat met zijn gemiddelde winkelprijs van 44 euro een goede keuze is.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Xtorm Solar Charger Instinct 10000 Black

2.1 A, 10000 mAh, 2, 273 gram

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

39,00 €

gem. 39,00 €
2 shops, geen voorraad

Lees ook deze powerbank artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*