Bluetooth speakers vergelijking: audio om mee te nemen

Diversiteit in 21 smaken

Door


Testmethode

Het testen van bluetooth speakers spitst zich in eerste instantie toe op twee zaken: de geluidskwaliteit en accuduur. De kwaliteit van het geluid dat een speaker weet voor te brengen kunnen we de facto enkel subjectief in kaart brengen door het te beluisteren, vergelijken en te beschrijven. Het voordeel dat wij hebben tot de gemiddelde consument zit hem met name in de mogelijkheid om (veel) grotere aantallen te kunnen vergelijken in dezelfde omgeving. Hoewel subjectief kan je zodoende toch een goed beeld krijgen van hoe de individuele speakers op dit vlak presteren.  


De BigBen Wireless Luminous Rabbit speaker is een blikvanger in dit testveld.

Het meten van de accuduur daarentegen is een onderdeel dat goed te meten valt. Voor het testen van accu's van bluetooth speakers plaatsen we de speaker in kwestie in een geluidsdichte box en spelen we via een verbonden smartphone een zogenaamd white noise bestand af. We stellen vervolgens het volume van de speaker op een afstand van 20 centimeter van de microfoon af op 80 dB(A). Hierna plaatsen we de speaker met een volledig opgeladen accu in een kleinere geluidsdichte box en zetten we een gevarieerde playlist aan op repeat. Door een audio-opname van het proces te maken en terug te luisteren bepalen we uiteindelijk hoe lang de speaker in kwestie het heeft volgehouden.  


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*