Bluetooth speakers vergelijking: audio om mee te nemen

Diversiteit in 21 smaken

Door


JBL Boombox

Van JBL kregen we onder andere de grootste speaker uit het assortiment opgestuurd: de Boombox. De Boombox is naast de Boomster XL van Teufel de grootste (25,5x45,5x20,2) en zwaarste (5270 gram) speaker uit dit testveld en ook de duurste om aan te schaffen. Gemiddeld vind je deze speaker voor 479 euro in onze Prijsvergelijker, maar regelmatig zijn er aanbiedingen met behoorlijke kortingen. Voor dat bedrag krijg je een bijzondere speaker terug die onder andere waterdicht is volgens de IPX7 norm. De speaker bestaat in de basis uit de van JBL bekende sigaarvormige console die met een ruwe stof is bekleed. Aan de uiteindes van de sigaar zien we twee passieve bass-radiatoren die bijdragen aan een zeer stevige basweergave. Daarom heen zit een solide basis van kunststof die onderling verbonden zijn en zodoende een handvat vormen waaraan de speaker ondanks het aanzienlijke gewicht goed te tillen is.


De JBL Boombox is een beest van een speaker.

Bovenop de console zijn enkele functietoetsen aangebracht waarmee je onder andere het volume kan regelen, pairen met een afspeelapparaten of aan een andere JBL speaker kan koppelen. Achterop vinden we een keurige afgeschermde uitsparing met daarachter een dc-voedingsaansluiting, alsmede een 3,5mm line-in en twee usb-a aansluitingen. De speaker kan zodoende twee apparaten tegelijk opladen vanaf de enorme accu met een capaciteit van maar liefst 20000 mAh. Ten slotte is hier ook een knop opgenomen waarmee je kan schakelen tussen wat JBL de indoor en outdoor modus noemt.

Het verschil tussen beide modi is overigens beperkt; de buitenmodus zet de bas nog wat verder aan dan de indoor modus. Dat is overigens wat ons betreft helemaal niet nodig, aangezien de bas sowieso al de boventoon voert. Dat is ook geen kritiek – het geluid als geheel is oorverdovend indrukwekkend – maar maakt de Boombox bij uitstek geschikt voor een gemiddeld wat jonger publiek of liefhebbers van bas-georiënteerde muziek. Minstens even indrukwekkend als de geluidskwaliteit is de accuduur van de Boombox. Je zou gezien de afmetingen van de speaker misschien verwachten dat de accuduur beperkt is, maar niets is minder waar. In onze test hield de Boombox het maar liefst 40,5 uur vol. Daarmee is het met afstand de best presterende speaker uit het testveld.

Tot slot is JBL eigen app, JBL Connect, nog vermeldenswaardig. Met deze app kan je onder andere tot wel meer dan 100 JBL speakers aan elkaar koppelen, of misschien wat realistischer twee speakers instellen als een linker en rechter kanaal (stereo). Tevens kan je hier Google Now activeren, waardoor je door de play/pause knop op de speaker ingedrukt te houden Google Now op je telefoon tevoorschijn kan toveren. De meerwaarde hiervan is wat ons betreft niet enorm, maar het is altijd fijn om opties te hebben. 


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*