Bluetooth speakers vergelijking: audio om mee te nemen

Diversiteit in 21 smaken

Door


Libratone One Click

Het Deense Libratone heeft met de One Click een opvallende speaker in huis. Om te beginnen is de prijs van gemiddeld 150 euro behoorlijk schappelijk - diverse kleurvarianten zijn ook voor een paar tientjes minder te vinden. Het design van de spatwaterdichte One Click is bovendien onderscheidend. De console is een rechthoek met afgeronde hoeken die aan beide zijdes bekleed is met een prettig aanvoelende, ruwe stof. De speaker wordt aan de randen omgeven door een gladde en verwijderbare rubberen band, waarin aan beide lange kanten twee stootkussentjes uitsteken waar de speaker op kan staan. De kussentjes kunnen bovendien uit de rand gedrukt worden en vervangen worden door bevestigingshaken voor een draagriem of bevestigingshaak.


De Libratone One Click wordt met diverse accessoires geleverd.

Op het console gedeelte heeft Libratone een rond touch-paneel aangebracht waarmee je door er over heen te strijken het volume kan regelen of met tikken play/pause en previous/next kan selecteren. Als je je vinger op het paneel laat rusten krijg je een indicatie te zien van hoe vol de accu nog is. Naast de onboard bediening biedt Libratone de mogelijkheid om de speaker via de eigen app aan te sturen. Met de app is op zichzelf weinig mis; deze herbergt onder andere een equalizer, een firmware update-mogelijkheid en een muziekspeler. Je bent echter wel verplicht je te registreren door in te loggen met je Facebook-, Google-, Wechat- of email-account. Wat ons betreft een onnodige horde die Libratone beter achterwege had kunnen laten.


De Libratone koppelt een eigenzinnig design aan een uitstekend geluid.

Het geluidsniveau dat de One Click bereikt maakt gelukkig een hoop goed. Met het volume en body van de muziek is gezien de beperkte omvang van de speaker niets mis. Wil je echt knallen met oorverdovende baspartijen en kamervullend geluid dan zijn de JBL Boombox en Teufels Boomster XL betere opties, maar als je een handzame en mooi klinkende speaker wilt hebben die bovendien niet teveel kost, is de One Click meer dan geschikt. Daarbij weet accu het ook nog eens 21 uur uit te houden wat meer dan genoeg speling geeft voor onderweg.   


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*