Bluetooth speakers vergelijking: audio om mee te nemen

Diversiteit in 21 smaken

Door


Teufel Boomster

Naast de XL heeft Teufel ook de gewone Boomster in het assortiment, niet simpelweg de kleine versie van, maar een speaker met eigen verdiensten. Het apparaat, dat gemiddeld voor 250 euro in onze Prijsvergelijker staat, heeft een zwart gelakte kunststof behuizing die er desondanks behoorlijk luxueus uit ziet. In het midden van de console is een massief aluminium handvat ingebouwd waaraan je de speaker kan vervoeren. De behuizing staat enigszins naar achter geleund en heeft aan de onderzijde en opening over de gehele breedte waarboven de subwoofer hangt.


De Teufel Boomster biedt functionaliteit en een schitterend geluid.

Op de console zelf treffen we diverse touch-toetsen aan waar je onder ander het volume en de subwoofer mee kan bedienen. Ook zijn er toetsen om je favoriete radiostations aan te koppelen. De Boomster ondersteunt zowel FM-stations als DAB+ (Digital Audio Broadcasting). De speaker is daarom voorzien van een telescoopantenne die in combinatie met een uitsluitend uit rode led’s bestaand onboard display doet denken aan de in de jaren ’80 en ‘90 immens populaire gettoblasters.

Net als bij de XL zijn de aansluitingen van de Boomster keurig weggewerkt achter dikke rubber doppen, die je met je nagel uit de behuizing moet wippen. We treffen ook hier de usb-a poort waarmee je de speaker als powerbank kan gebruiken, en ook hier maakt de 12 volt dc-aansluiting zijn opwachting. Ten slotte zien we ook nog een fysieke aan/uit-toets en een 3,5mm line-in. De accu zit net als bij de grote broer veilig achter een afschroefbaar klepje en is dan ook te vervangen door een reserve-exemplaar dat via de website van Teufel te vinden is.

Over de geluidskwaliteit zijn we ook bij dit apparaat zeer te spreken. Het geluid heeft meer dan voldoende volume en body en vindt een uitstekende balans tussen het hoog, midden en laag. Het laag kan je bovendien via de onboard touch-toetsen finetunen naar je eigen smaak. Ook bij hogere volumes blijft het geluid mooi strak en treedt er geen noemenswaardige vervorming op. De Boomster houdt het in onze test zo’n 19 uur vol op een enkele acculading.


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*