Bluetooth speakers vergelijking: audio om mee te nemen

Diversiteit in 21 smaken

Door


Conclusie

Wat ons betreft springen er vier speakers uit in dit testveld. Wil je een makkelijk mee te nemen basic speaker die klinkt als een klok en bovendien toegankelijk geprijsd is, dan kan je niet om de Libratone One Click heen. Mooie bonus is de aanzienlijke accuduur van 21 uur. De Great Value award is dan ook dik verdiend. Wil je wat meer functionaliteit en ben je bereid om iets meer uit te geven, dan is de Boomster van Teufel de juiste keuze. Deze speaker ziet er stijlvol uit, is goed draagbaar, dient ook als powerbank en heeft FM-radio en DAB+ functionaliteit aan boord. Het geluid is bovendien indrukwekkend goed. Uitstekend volume en body en ook bij hogere volumes geen vervorming. Niemand zal verbaasd zijn dat we deze speaker belonen met onze Excellent Choice award.

Dan houden we nog twee speakers over die in meerdere opzichten indrukwekkend zijn. De afmetingen en gewicht van de JBL Boombox en Teufels Boomster XL zijn spreekwoordelijk voor de prestaties van deze speakers. De JBL is waterdicht (IPX7), heeft twee usb-a poorten en een verbijsterende accuduur van ruim 40 uur. Het geluid is kamervullend en oorverdovend, waarbij de nadruk duidelijk ligt op de lage tonen – wat je nog extra kan benadrukken met de outdoor-modus. Met de JBL Connect app kan je de Boombox aan een bijna ongelimiteerd aantal andere JBL-speakers koppelen. We reiken dan ook de Hardware.Info Ultimate award uit.

Teufel doet het net even anders. Er is geen app, niet twee maar één usb-a poort en een IP-rating ontbreekt eveneens. Daar staat tegenover dat de Boomster XL niet zou misstaan als centerpiece van een huiskamer, al kan je hem ook meenemen naar het strand. De accuduur van 16 uur is keurig, maar valt in het niet bij die van de Boombox. De geluidskwaliteit is daarentegen van een nóg hoger niveau, mooi gebalanceerd met body en een uitstekend volume. De aanwezige FM-radio en onboard equalizer zijn mooie complementerende extra’s. Ook de Boomster XL belonen we met een Ultimate Product award.


Libratone One Click


Teufel Boomster


JBL Boombox
Teufel Boomster XL


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*