LG OLED C8 review: de beste (oled) tv van dit moment?

Door


Interface en Smart TV

LG maakt ook dit jaar weer gebruik van webOS als besturingssysteem. De nieuwste versie voor 2018 heeft officieel 'webOS +AI', waarbij die AI toevoeging doelt op spraakherkenning en automatische optimalisatie van beeld en geluid op basis van automatische contentherkenning. Om met die spraakherkenning te beginnen, op het moment van schrijven werkt deze niet in het Nederlands. Stel je de tv in op Engels, dan moet je je commando's kunnen geven als 'Turn off the tv when this program is over' en 'Change to cinema mode'. Ook integratie met Google Assistant wordt beloofd. Beloofd, want op het moment van testen was deze functionaliteit nog niet beschikbaar. Wij hebben dan ook niet kunnen testen wat de mogelijkheden zullen zijn.

LG OLED55C8P

In de praktijk werkt webOS +AI voor Nederlandstalige gebruikers dan ook (nog) vrijwel gelijk aan de versie van vorig jaar. Dat is geen probleem, want webOS is wat ons betreft uitgegroeid tot één van de beste smart tv-systemen op de markt. Met een druk op de kop van de gyroscopische afstandsbediening verschijnt onderin het beeld een balk met daarin links naar veelgebruikte apps, zenders en snelkoppelingen. Standaard worden deze gesorteerd op gebruik, maar je kan snelkoppelingen ook makkelijk van positie wisselen.

LG OLED55C8P

Het fijne aan webOS is dat het allemaal heel snel werkt. Zodra je de gyroscopische afstandsbediening optilt verschijnt er een cursor in beeld waarmee je snel en gemakkelijk over het scherm kunt bewegen, maar als je liever van het d-pad op de afstandsbediening gebruik maakt, kan dat natuurlijk ook. Het starten van apps en met name ook het wisselen tussen verschillende apps gaat ook razendsnel.

Belangrijke apps als Netflix, Amazon Prime, Videoland en Pathé Thuis worden allemaal ondersteund door middel van eigen apps en ook NPO uitzending gemist en RTL XL zijn aanwezig. Helaas ontbrak KIJK, de terugkijk-app van Net5,Veronica en de SBS-zenders op het moment van testen.

LG OLED55C8P


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

LG OLED55C8P

55 inch, Ultra HD, Ultra HD Premium, OLED, HDR ondersteuning, Smart TV, webOS

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.249,00 €

gem. 1.479,00 €
7 shops, 6x voorraad

Dossier

Lees ook deze televisie artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*