MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio review

MSI's beestachtige Turingkaart onder de loep

Door


Conclusie

MSI's GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio is een opvallende verschijning; je kunt er vanwege zijn fysieke afmetingen haast niet omheen. In het ontwerp zien we veel zaken die overeen komen met de eerdere GTX 1080 Ti Gaming X Trio van deze fabrikant. Toch zijn een aantal zaken wel aangepast, nog afgezien van de geheel andere gpu die onder het grote koelblok schuilgaat.

MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio 11GB

Wie op zoek is naar een compacte Turing-kaart kan het beste verder kijken, want de Gaming X Trio is niet bepaald gering qua omvang. Alle ingenomen ruimte gebruikt MSI echter om de gpu met een oppervlak van 754 mm² voldoende te koelen en goed te laten presteren. De drie Torx-fans blazen lucht door een koelblok dat als combinatie een lagere geluidsproductie moet opleveren. In de resultaten zien we inderdaad dat de RTX 2080 Ti Gaming X Trio een bescheiden hoeveelheid geluid produceert. Daarmee is het tot nu toe de stilste geteste 2080 Ti. Dat is knap, zeker gezien het verbruik duidelijk hoger ligt dan dat van de andere kaarten.

Gezien de lage geluidsproductie is de hoge vastgehouden kloksnelheid noemenswaardig, maar daar staat de prijs van een hoger energieverbruik tegenover. Deze kloksnelheid blijkt in de benchmarks niet voor een groot verschil te zorgen, want we zien de kaarten van MSI, Asus èn de Founders Edition qua prestaties bijzonder dicht bij elkaar zitten. Uiteraard zijn er de uitzonderingen, maar in de Prestatiescore zijn de verschillen genuanceerd en minimaal - maar het moet gezegd zijn, de MSI is van de tot nu toe geteste 2080 Ti's de snelste.

MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio 11GB

Dan komen we aan bij de prijs. De GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio van MSI ligt momenteel voor gemiddeld 1349 euro in de winkels. Dat is niet alleen een hoop geld voor een videokaart an sich, maar ook significant meer dan de opgegeven prijzen van de Founders Edition-kaarten die direct bij Nvidia besteld dienen te worden. Uiteraard heeft MSI voordelen op het gebied van geluidsproductie, koeling en temperatuur, maar daar staat een aanzienlijke price premium tegenover. Bij Hardware.Info vergaren we eerst nog meer vergelijkingsmateriaal in de vorm van andere custom videokaarten alvorens we overgaan tot het uitdelen van awards - stay tuned voor meer RTX 2080 (Ti) reviews!


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio 11GB

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, 1350 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.258,90 €

gem. 1.308,22 €
12 shops, 11x voorraad

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*