Apple iPhone Xs Max review: alle perken te buiten

Verbetering, maar tegen welke prijs

Door


Conclusie

Als we terugdenken aan de tijd die we doorbrachten met de iPhone Xs Max doen we dat met enigszins tegenstrijdige gedachten. Aan de ene kant is de Xs Max een uitzonderlijk stukje hardware: een ongekend goed afgesteld oled-display met een hoge resolutie, uitstekende stereospeakers, feilloze afwerking, een uitstekende camera en een watervlugge SoC. De accu doet zijn werk dan weliswaar zonder te imponeren, maar de schermgrootte die je daarvoor terugkrijgt maakt een hoop goed. 

Apple iPhone Xs Max 512GB Gold

Je zou zeggen dat daarmee alles gezegd is en dat er genoeg reden tot een feestje. Toch is dit niet het hele verhaal. Wie de Xs Max naast de iPhone X legt, ziet wel dat verbeteringen zijn doorgevoerd, maar zal zich ook realiseren dat deze toch vooral een bescheiden upgrade vormen ten opzichte van de voorganger. Bovendien moet daar wel de hoofdprijs voor worden betaald: de 512 GB-versie van de Xs Max kost maar liefst 1649 euro, een prijs waarvoor je ook een hoop andere leuke hardware zou kunnen kopen. 

Kortom, de iPhone Xs Max is onder de streep een geweldige smartphone, maar biedt te weinig vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger en Android-concurrenten om zijn exorbitante prijs geheel te rechtvaardigen. De Ultimate Product-Award die zijn voorganger ten deel viel blijft deze keer dan ook in de kast.


Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*