De trillende gamingheadset: Razer Nari Ultimate preview

Razers nieuwe topmodel headset heeft haptische feedback én goed geluid

Door


Inleiding

Een gamingheadset met haptische feedback - lomper gezegd, met ingebouwde trilmotoren. Eerlijk is eerlijk, ook toen wij voor het eerst over de Razer Nari Ultimate-headset hoorden, waren we gezond kritisch; het klinkt nogal gimmicky. Gelukkig kunnen wij je vandaag vertellen dat Razer dit concept veel beter heeft uitgewerkt dan je misschien zou verwachten.


Razer Nari Ultimate

Razer heeft de afgelopen jaren een bijzonder plekje opgeëist in de markt voor gamingheadsets. Razer-headsets waren tot nu toe volledig getuned om gamegeluiden zo indrukwekkend mogelijk weer te geven, wat zich voornamelijk uitte in een opgepompte bas. Explosies en schoten klinken daarmee zonder twijfel imposant, maar de kritische luisteraar zou om die reden nooit muziek luisteren via zo'n apparaat.

Met de Nari Ultimate slaat Razer een radicaal andere weg in. Om helemaal in je game gezogen te worden introduceert men HyperSense, waarmee voelbare feedback wordt geleverd via beide oorschelpen. Zet je dat uit om muziek te gaan luisteren, dan blijven veel neutraler getunede drivers over, aangezien de overvloed aan bas door de nieuwe technologie niet meer nodig is. Dat is althans de belofte - wij hebben de Nari Ultimate uitgebreid getest.

In het kort

Het duurt nog even voor de Razer Nari Ultimate op de markt komt, maar onze eerste indrukken zijn veelbelovend. De nieuwe Hypersense-techniek voor haptische feedback vinden we in games een toegevoegde waarde en ook over de kwaliteit van het geluid en de microfoon zijn we tevreden.

  • Stevig geprijsd
  • Registratie voor Synapse-software blijft verplicht
  • HyperSense is écht een toegevoegde waarde in games
  • Draadloos uitstekende geluidskwaliteit
  • Lange accuduur


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Razer Nari Ultimate

Over-ear, 2 kanaals

Specificaties

Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*