HP Pavilion Gaming 15 review: knallen zonder fratsen

Middenklasse prestaties voor een (bijna) entry level prijs

Door


Conclusie

HP heeft met de Pavilion Gaming 15 een aansprekende optie voor wie een laptop zoekt voor gaming, maar er niet te veel aan wil uitgeven. Ook als krachtige all-rounder met een extra videokaart is het een aardig model om te overwegen. Uit onze test blijkt wel, dat de meest luxe uitvoering met GTX 1060 Max-Q duidelijk de meest aantrekkelijke is van de varianten met een Core i7-8750H processor. Hij kost niet heel veel meer dan de goedkoopste daarvan, maar de videoprestaties vallen wel heel veel beter uit. Bovendien is de werktijd op een acculading duidelijk beter dan bij de modellen die HP blijkbaar van een minder capabele accu heeft voorzien om de minder krachtige videokaart te vergezellen. 

Om eerst de pluspunten op een rijtje te zetten: de processor en videoprestaties zijn prima voor de prijsklasse, de ssd is voldoende snel en samen met de harde schijf is er voldoende opslagruimte. Ook hoef je je over het geheugen geen zorgen te maken. Het scherm is contrastrijk en heeft aardige kijkhoeken, de wifi is uitstekend. De rest van de aansluitmogelijkheden zijn ruim voldoende, en alles zit in een net afgewerkt, strak chassis.

Kritiekpunten zijn er ook: het chassis is boven en onder wat minder stijf dan we zouden wensen, het gebruikte scherm is qua kleurweergave en responstijd ondermaats voor het prijspunt en het toetsenbord en touchpad zijn middelmatig.

Dat gezegd hebbende, vinden we de HP Pavilion Gaming 15-cx0510nd een Great Value award waard, omdat hij zijn prima prestaties combineert met een uitstekende accuduur, en de pluspunten ruimschoots tegen de minpunten opwegen. Let alleen dus wel op, welke variant je koopt.


HP Pavilion Gaming 15-cx0510nd


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*