Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Geluidinstellingen naar Settings-app

De Instellingen-app als opvolger voor het Configuratiescherm is tegenwoordig vrijwel compleet en steeds meer oude schermen verdwijnen dan ook uit Windows 10. Eén van de laatste zaken waarvoor je tot nu toe nog altijd de klassieke interface in moest duiken, was het aanpassen van het geluid. Alle instellingen die met audio te maken hebben, zijn in de Windows 10 October 2018 Update in de Instellingen-app te vinden.

Naast dat alle settings nu een moderne facelift hebben gekregen, heeft Microsoft ook een aantal functionele wijzigingen gedaan. Zo kun je audio-apparaten nu zelf een naam geven, wat handig is als je headset of microfoon standaard een weinig descriptieve naam doorgeven aan je besturingssysteem.

In de Creators Update werd ondersteuning voor surroundemulatie via Dolby Atmos toegevoegd als betaalde optie naast het gratis Windows Sonic. In deze update komt daar nu ook DTS:X bij, een relatief nieuw concurrerend formaat.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*