Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Conclusie

Waar Microsoft het bij de vorige update even rustig aan deed, zit de Windows 10 October 2018 Update weer bordevol nieuwe features. Power-users zullen waarschijnlijk vooral de verbeterde zoekfunctie en het uitgebreide klembord weten te waarderen, maar ook gebruikers van de Edge-browser staan zeker niet in de kou.

Andere grote aanpassingen, zoals de dark mode voor de Verkenner en de mogelijkheid om vanaf je Windows-pc te sms'en via je telefoon, zullen meer specifieke groepen gebruikers aanspreken. Gebruik je een Windows-laptop of -tablet met touch, dan is de komst van SwiftKey naar het schermtoetsenbord goed nieuws, al blijft het voorlopig nog wachten op ondersteuning voor de Nederlandse taal.

De enorme lijst van kleine aanpassingen op de vorige pagina toont wel aan dat er voor een ieder ook wel kleine nieuwe handigheidjes in de October 2018 Update zitten, die specifieke functies of workflows soms een stuk praktischer en sneller maken. Dat betekent echter niet dat Microsoft klaar is. Er zijn al een aantal wijzigingen bekend die deze 1809-versie van Windows 10 nog niet hebben gehaald, maar die we hopelijk wel in de volgende grote update (rond april 2019) terug gaan zien. Daaronder is Sets, oftewel de mogelijkheid om meerdere exemplaren van desktopprogramma's in een soort tabbladen te draaien. Ook zullen Sticky Notes kunnen worden gesynchroniseerd met Android- en iOS-apparaten.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*