Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Donker thema Windows Verkenner

Al sinds de Anniversary Update kon je in Windows 10 een donker thema instellen, zodat vrijwel alle meegeleverde apps en de Instellingen een zwarte achtergrond met witte letters kregen. Een van de ingebakken programma's die zich nog niet aanpaste aan deze Dark mode is de Windows Verkenner, maar vanaf de October 2018 Update is dat eindelijk wel het geval. Niet iedereen op het internet is een even grote fan van hoe Microsoft dit heeft geïmplementeerd, maar voor liefhebbers van donkere interfaces is het zonder meer een stap vooruit. Oordeel zelf:

Hier en daar vind je nog meer designveranderingen in het OS. Als onderdeel van de Fluent Design-filosofie van Microsoft zijn bijvoorbeeld de vensterranden minder opvallend gemaakt. Een andere functionele wijziging in de Verkenner is overigens een uitbreiding van het contextmenu, het menuutje dat opent als je rechtsklikt in de Verkenner. Daarmee kon je reeds een PowerShell-venster in de huidige map openen (houd hiervoor shift ingedrukt tijdens het klikken), maar een soortgelijke functie is er nu ook om een Linux-shell te starten. Sinds de Anniversary Update zit er immers een Bash-omgeving in Windows 10.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*