Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Opvolger voor Snipping tool

Screen Sketch werd oorspronkelijk toegevoegd aan de Anniversary Update als nieuwe feature voor stylusgebruikers, maar moet de oude Snipping tool (Nederlands: Knipprogramma) op termijn volledig gaan vervangen. Als je in de October 2018 Update de oude tool opent krijg je dan ook een melding in beeld dat er een nieuwer alternatief is, al kun je de Snipping tool nog gewoon gebruiken zoals altijd.

De nieuwe app vind je in het startmenu onder de naam Screen Sketch, wat in het Nederlands is vertaald als 'Knipsel en aantekening'. Je kan er direct of na afloop van een timer (3 of 10 seconden) een screenshot mee maken, naar wens van een deel of het volledige scherm. De standaard toetscombinatie om de nieuwe tool op te roepen is Windows+Shift+S, maar in de Instellingen kun je de actie ook koppelen aan het indrukken van de achterzijde van een Surface Pen of de printscreen-knop op je toetsenbord.

Het voordeel van Screen Sketch is dat je na het maken van een screenshot direct kan bijsnijden en tekenen. Voor het trekken van rechte lijnen is er een handige liniaal ingebouwd. Zowel opslaan als .png, kopiëren naar je klembord als delen behoren tot de mogelijkheden om je screenshot te versturen.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*