Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Verbeterde zoekfunctie

Microsoft heeft in de nieuwe Windows 10-update eindelijk een verbetering doorgevoerd waar veel om werd gevraagd, namelijk een beter werkende zoekfunctie. Het concept is hetzelfde (druk op Start of de Windows-knop op je toetsenbord en begin met typen), maar het resultatenvenster is nu een stuk breder om extra informatie weer te kunnen geven over de gevonden bestanden en programma's.

Zoek je naar Word, dan krijg je bijvoorbeeld direct een aantal recent geopende documenten in beeld. Is het resultaat een lokaal opgeslagen foto, dan krijg je direct een thumbnail en de datum waarop de afbeelding voor het laatst is bewerkt te zien. Zoek je op een naam, dan kun je bij het contactresultaat met één klik een e-mail naar die persoon openen.

Verder viel ons op dat de zoekfunctie een stuk accurater werkt. Misschien ken je het: je zoekt op 'Rekenmachine', krijgt het resultaat in beeld, maar zodra je de laatste letter intikt en op enter wil drukken, verdwijnt de gevonden app als sneeuw voor de zon. Backspace je het laatste karakter, dan vond Windows 'm opeens wel weer. Op dergelijke rariteiten hebben we de vernieuwde zoekfunctie tijdens onze test niet kunnen betrappen.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*