Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Klembordgeschiedenis

Het klembord - de virtuele locatie waar je naartoe kopieert of knipt en van plakt - kent in Windows al jaren een vrij simpele implementatie. Microsoft heeft in de Windows 10 October 2018 Update diverse nieuwe features ingebouwd die het clipboard uitgebreider en nuttiger maken. Je klembord heeft nu een geschiedenis, waardoor je niet langer je vorige gekopieerde tekst kwijt bent als je iets anders kopieert.

Als je wil, kan je het klembord zelfs laten synchroniseren met andere Windows-apparaten die op hetzelfde Microsoft-account zijn ingelogd. Zo kun je bijvoorbeeld iets kopiëren op je desktop om het ergens te plakken op je laptop, zonder dat je jezelf een e-mail moet sturen.

Je opent de klembordgeschiedenis met de sneltoets Windows+V - als je dat voor het eerst doet, moet je eerst expliciet toestemming geven voor het bijhouden van die geschiedenis. Standaard staat het dus niet aan, wat ook geldt voor de synchronisatie naar je account. Die is overigens beperkt tot tekst en afbeeldingen - je kunt geen heel grote bestanden overzetten op deze wijze.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*