Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Updates voor Edge-browser

Nieuwe versies van de Edge-browser zijn nog altijd gekoppeld aan de releases van grote Windows-updates. Ook de October 2018 Update brengt daarom de nodige nieuwe features voor Microsofts browser met zich mee. De meest in het oog springende wijziging is de herindeling van de menu's. Nu er in de afgelopen updates steeds meer functionaliteit was toegevoegd, waren die namelijk een behoorlijk zootje geworden.

Als je het hoofdmenu van Edge opent door op de drie puntjes rechtsbovenin te klikken, zijn alle functies nu voorzien van een icoontje. Zo is in één oogopslag duidelijker wat er wordt bedoeld. Klik je onderin door naar de settings, dan krijg je nu een breder scherm dat is opgedeeld in vier tabbladen: Algemeen, Privacy en beveiliging, Wachtwoorden en automatisch invullen en Geavanceerd. Het is daarmee een stuk intuïtiever geworden om een bepaalde instelling te vinden.

Er zijn ook nieuwe functies in de instellingen. Zo kun je kiezen of uit zichzelf afspelende media moeten worden geblokkeerd totdat je erop klikt. Daarnaast heeft Microsoft de leesweergave en de ingebouwde pdf-lezer aangepakt, die nu sneller moet werken en meer opties geeft als je een pdf wil printen. Het was voorheen bijvoorbeeld nog niet mogelijk om een schaal te kiezen; dat kan nu wel. Edge is de standaard pdf-lezer in Windows 10, maar het icoontje van pdf's in de Verkenner is nu niet langer het logo van de browser, zodat je direct weet dat je met een pdf-bestand te maken hebt.

Ten slotte krijg je nu een overzichtje van je meest bezochte websites als je rechtsklikt op het Edge-icoon in je taakbalk - de echte Windows-kenners zullen dit kennen als de jumplist. Ditzelfde overzichtje wordt ook getoond als je Edge opzoekt via de eerder besproken nieuwe zoekfunctie.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*