Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Synchronisatie met je telefoon

Nieuw in de Windows 10 October 2018 Update is de Jouw telefoon-app, die samenwerkt met de Your Phone Companion voor Android (versie 7.0 en nieuwer). Als je je smartphone en Windows-pc aan elkaar linkt, kun je onder meer sms'en vanaf je pc. Dit integreert netjes in de berichten-app van je telefoon, zodat je ook bij je sms-geschiedenis en contacten kunt. Je moet de companion-app eerst expliciet toestemming geven voordat je dit kunt gebruiken.

De app bevat tevens een functie om foto's van je telefoon te bekijken en eventueel te downloaden. Naar verluidt wordt er ook gewerkt aan het weergeven van je telefoon-notificaties op je lap- of desktop, maar dat zit vooralsnog niet in het programma. Wel kun je eenvoudig een link delen naar je pc, bijvoorbeeld als je iets tegenkomt op je smartphone en dat op een groter scherm wil bekijken. Hiervoor deel je de link naar 'Doorgaan op pc', dat in de lijst met apps waar je naar kunt delen staat. Je kiest dan een pc en binnen enkele seconden opent de website op je Windows-apparaat.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*