Windows 10 October 2018 Update (1809) review

Nieuwe mogelijkheden en features voor Windows 10

Door


Volume-controls in Game bar

Sinds enige tijd bevat Windows 10 een Game bar, die in deze release van het besturingssysteem een nieuw uiterlijk en wat nieuwe functionaliteit krijgt. In eerdere Insider-previews konden hardwareliefhebbers hun lol op met het uitgebreide on-screen display, dat onder meer een framerate-grafiek en het actuele cpu-, ram- en vram-gebruik weergaf. In deze uiteindelijke versie is die functionaliteit echter weer verdwenen - de enige reden die Microsoft daarvoor geeft, is 'to re-evaluate the best possible approach going forward and work on giving you a great gaming experience on your PC'.

Een verbetering die wel terug te vinden is in de October 2018 Update, is dat je nu direct audio-apparaten (waarover op de volgende pagina meer) kunt bedienen vanuit de gamebalk. Zo kun je makkelijk het output-apparaat wisselen (bv. van je speakers naar je headset) of je microfoon dempen.

Ten slotte is het nog vermeldenswaard dat Focus Assist, waarmee onbelangrijke meldingen tijdelijk worden verborgen als je aan het gamen bent, nu ook werkt in OpenGL- en Vulkan-spellen. Voorheen werden alleen DirectX-gebaseerde games herkend.


Dossier

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*