Eén is beter dan twee: Samsung C43J890 ultrawide monitor review

Zakelijke topper met gaming-genen

Door


Conclusie

Twee keer 16:10 full hd, dat is wat de Samsung C43J890 biedt op zijn diagonaal van 43 inch. Dat doet hij met een aanmerkelijk minder grote kabelbende dan twee afzonderlijke monitoren, en met de mogelijkheid twee systemen te bedienen als kvm-switch. Dankzij écht usb-c power delivery (95 watt op één poort) is het een volwaardige dockingoplossing, afgezien van de afwezige ethernetadapter. Aan de andere kant, heel wat werkplekken gebruiken tegenwoordig wifi, en een usb 3.0-adapter is in elk geval een optie. 

Vergelijken we qua prijs met twee 16:10-modellen, dan is het een lastig verhaal als je uitgaat van de retailprijs van pakweg 900 euro: met wat zoeken koop je daarvoor vier 16:10 full hd-schermen, en dan heb je echt geen prullaria, zo blijkt uit onze vergelijkende test (wederom: in Hardware.Info Magazine #5/2018 lees je die). Echter, dan reken je niet de prijs mee van een losse laptop dock, en het is ook lastig een prijskaartje te hangen aan de blije werknemer met het opgeruimdere bureau - wij zouden er in elk geval best vrolijk van worden.

Ultrawide blijft een premiumproduct, het is voor wie het zich kan veroorloven een investering in de werknemers - of zichzelf, in het geval van de individuele zelfstandige ondernemer. De vraag is wel of je beter uit bent met een 'klassieke' ultrawide qhd-monitor, of met deze bijzondere verhouding. Qua werkoppervlak scheelt het niet heel veel, maar wij zijn wel geneigd meer verticale pixels te verkiezen boven meer horizontale. Dat zal iedereen voor zich moeten bepalen. Samsung voegt hier in elk geval iets te kiezen aan de markt toe, en twee keer full hd is ontegenzeggelijk een standaard op de werkplek die dit model naadloos in één frame overneemt. 

Puur kijkend naar de testresultaten hebben we weinig aan te merken op de C43J890. De kijkhoeken zijn niet geweldig, maar het scherm is niet bestemd om met een groepje naar te kijken. De uniformiteit is voor verbetering vatbaar, maar dat is iets waar meer ultrawides last van hebben. Qua helderheid, contrast en kleurweergave staat deze monitor aan de top. Qua functionaliteit en constructiekwaliteit biedt hij alles wat je mag wensen. Kortom, een uitstekend product dat we dan ook belonen met een Excellent Choice award.


Samsung C43J890


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Samsung C43J890

43 inch, 3840x1200, 94 ppi, VA / MVA / PVA, Gebogen scherm, 120 Hz, HDMI ingang, DisplayPort ingang, 5 ms, 300 cd/m², 3000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

809,49 €

gem. 817,12 €
4 shops, 4x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*