Asus Zenfone Max Pro M1 review: bijna Android One, maar niet helemaal

Schoon, maar niet schoon genoeg

Door


Inleiding

Asus introduceerde enige tijd geleden de Zenfone 5Z, een luxere smartphone met high-end specificaties en een prijs die inmiddels als een uit de bovenkant van het middensegment kan worden aangeduid. Wij bekeken nu of de nog aanmerkelijk voordeliger Asus Zenfone Max Pro M1 ook zo bevalt. Dit toestel kost minder dan 250 euro en wordt geleverd zonder Asus' kenmerkende ZenUI - het is geen Android One, maar wel bijna!


Asus ZenFone Max Pro M1 64GB Silver
Asus Zenfone Max Pro M1

Al enkele jaren probeert Asus net als zovele andere fabrikanten de haast onbreekbare overmacht van Samsung en Apple op de smartphonemarkt te doorbreken, of in elk geval een eigen plekje te veroveren in een productcategorie waar concurrentie net zo talrijk als hevig is. Heel succesvol was dat tot op heden niet, maar Asus wist met de Zenfone 5Z wel een betaalbaar en overtuigend high-end toestel af te leveren, dat wij dermate konden waarderen dat we het met een Great Value award beloonden. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

In het budget, lage en hogere middensegment heeft Asus het traditioneel moeilijk om zich tussen de moordende concurrentie in te nestelen, maar aan volhardendheid ontbreekt het de Taiwanezen zeker niet, getuige ook de nieuwe Zenfone Max Pro M1 die we hier zullen bespreken. Dit toestel vind je voor een gemiddelde prijs van 249 euro in de Hardware.Info Prijsvergelijker en is zowel in een zwarte uitvoering als een zilveren versie die wij testten verkrijgbaar. 


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone Max Pro M1 64GB Black

Android 8, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 13 MPixel, 4G

Specificaties

Asus ZenFone Max Pro M1 64GB Silver

Android 8, 64 GB, 6 inch, 2160x1080, 13 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*