Firstlook 2018: geen 'first looks' meer

's Lands grootste game-event kent karigste line-up tot nu toe

Door


Inleiding

Om heel eerlijk te zijn zagen we het vorig jaar al een beetje aankomen. Ook toen merkten we al op dat de line-up van Firstlook, de grootste gamebeurs van Nederland, steeds kariger werd. Die trend heeft helaas doorgezet en zeker voor de pc-gamer was er dit jaar nog minder te beleven, al deden sommige wel nog aanwezige fabrikanten hun best om er toch nog een feestje van te maken.


Er werd zeker genoeg gegamed op Firstlook - letterlijk elke stand had flink wat set-ups ingericht om spellen te spelen. Het verschil met voorgaande jaren was voornamelijk dat er nauwelijks echte first looks waren: we zagen heel veel Fortnite, FIFA 19, Forza Horizon 4 en Spider-man, maar al die games hebben gemeen dat ze (soms allang) uit zijn en je ze dus ook thuis kan spelen - in het geval van Fortnite zelfs gratis.

Om nog eens terug te refereren aan ons verslag van vorig jaar; toen schreven we dat er nog één grote ontwikkelaar was die groots uitpakte, namelijk Ubisoft. Ook deze uitgever was dit jaar helaas afwezig en daarmee bleef er bar weinig over. Het deed ons met weemoed terugdenken aan eerdere edities, toen partijen als EA, Activision, Codemasters, 2K en Ubisoft nog aanwezig waren en je voor het eerst aan de slag kon met games die pas vele maanden later in de winkel zouden liggen.

Naast games vind je op Firstlook natuurlijk ook hardware. Van de grote componentenfabrikanten was alleen Asus nog aanwezig, waarover verderop meer, maar MSI houdt het al enkele jaren voor gezien. Cooler Master, HP, Logitech en Plantronics kwamen we wel nog tegen.


Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*