Workshop: Ryzen 2 overklokken

Haal meer uit Pinnacle Ridge

Door


Inleiding

De tweede generatie Ryzen-chips die ons begin 2018 bereikten, hadden de nodige optimalisaties en ook hogere kloksnelheden dan hun voorgangers. Dat betekende een kleine sprong in prestaties, maar het Pinnacle Ridge platform biedt nog altijd ruimte voor overklokken. Hoe dat in zijn werk gaat, bespreken we in dit artikel.


Gratis extra prestaties, wie wil dat nou niet? Wie zijn Ryzen-processor heeft geïnstalleerd, zal er vermoedelijk het maximale uit willen halen. Door snel werkgeheugen te installeren behaal je al winst, omdat de snelheid waarmee de communicatie tussen de core-complexen verloopt gekoppeld is aan die van de geheugencontroller. Dat betekent niet dat er verder niks meer uit een Ryzen-processor valt te halen, maar met XFR en Precision Boost behalen de X-modellen uit de Ryzen-familie al erg hoge snelheden. Een handmatige overklok zorgt dan ook in veel gevallen voor maar een beperkte prestatiewinst bij die X-cpu’s.

Als je alles uit je Ryzen-processor wilt halen, kijk je niet alleen naar de kloksnelheden van de cpu, maar kijkt minstens zo aandachtig naar optimale geheugentimings. Dit alles nemen we op de volgende pagina's uitgebreid met je door.

AMD Ryzen 7 2700 Boxed


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*