Verticaal muizen: 14 ergonomische muizen getest

Muizen tegen een muisarm

Door


Conclusie

Met een ergonomische muis kun je klachten die kunnen voorkomen bij veelvuldig computergebruik verminderen. Doordat je gedwongen wordt je muis op een andere manier te gebruiken, verlicht je de druk op overbelaste spieren. Voordeel van een verticaal exemplaar boven een touchpad of trackball, is de lagere leercurve.

De keuze voor een ergonomische muis is, meer dan bij andere computerbenodigdheden, een zeer persoonlijke kwestie. Iedereen heeft weer net een iets andere handvorm en –grootte. Een muis die voor de een perfect is, kan bij de ander juist klachten veroorzaken. In algemene zin kunnen we wel een aantal aanbevelingen doen, gelet ook op de bouwkwaliteit en featureset. De Cherry MW 4500 scoort goed in het goedkopere segment – de muis voelt solide, is draadloos en heeft een prettige vorm. Een Great Value-award is op zijn plek.

Voor een hoger bedrag is de R-Go Tools HE Break interessant. De muis is net wat goedkoper dan de concurrentie, waarbij de grote variant beter past als je echt grote handen hebt. Met de MX Vertical doet Logitech een interessante eerste poging op het vlak van verticale muizen, maar ten opzichte van de concurrentie missen we nog wat features. De Evoluent4 mag er niet zo mooi luxe uitzien, hij is wel fijn in het gebruik. De vorm en materialen maken een doordachte indruk. Bovendien is de muis in vele verschillende varianten verkrijgbaar, waarmee de kans groot is dat je een exemplaar vindt dat je goed past. Voor kleine handen is de ‘Small’-versie bijvoorbeeld een uitkomst. We geven de R-Go Tools HE Break een Excellent Choice-award, terwijl de Evoluent4 in al zijn uitvoeringen met een Ultimate Product-award naar huis gaat.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*