Oppo Find X review: periscopisch genoegen

Fors geprijsd toestel met unieke feature

Door


Inleiding

China is al lang niet meer de plek waar louter telefoons van buitenlandse bedrijven worden gemaakt. Diverse Chinese fabrikanten trachten tegenwoordig een plek op Westerse markten te veroveren, waaronder Oppo dat ons zijn Find X opstuurde.


Oppo Find X 256GB Blue

Huawei is de bekendste Chinese fabrikant van smartphones die ook overzees de afzetmarkten in Europa weet te bereiken, en zeker niet zonder succes. Er zijn echter inmiddels diverse andere spelers eveneens bezig om hun plek te veroveren in de uiterst competitieve smartphonemarkt. Bedrijven als OnePlus en Xiaomi, maar ook Oppo laat zijn toestellen steeds vaker deze kant op verschepen. Eén van de toestellen die hier per container naar toe is gevaren is de Oppo Find X, het huidige vlaggenschip van de Chinese fabrikant.

Met een gemiddelde prijs van 999 euro is er weinig verschil met de prijzen van andere Android vlaggenschepen. Wie denkt voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten komt dan ogenschijnlijk bedrogen uit. Aan de andere kant is het natuurlijk afhankelijk van wat een toestel wel of niet kan en eventuele unieke features wat een toestel je waard is. De Oppo Find X heeft in ieder geval een onderscheidende feature die we nog niet eerder in ons testlab voorbij zagen komen en onder de motorkap zien we een chipset en geheugenconfiguratie om serieus rekening mee te houden. Of dit betekent dat de Oppo Find X zich kan meten met andere high end Android-toestellen van de gevestigde namen lees je in deze review.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Oppo Find X 256GB Blue

Android 8, 256 GB, 6.42 inch, 2340x1080, 20 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Oppo Find X 256GB Red

Android 8, 6.4 inch, 2340x1080, 20 MPixel, 4G

Specificaties

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*