Grandioze geheugenkaarten: 124 microSD en SD megatest

De beste keuzes van 16 tot 512 GB

Door


Inleiding

Hoeveel apparaten met een geheugenkaartlezer heb jij in huis? Je laptop, je camera, je telefoon, je tablet: waarschijnlijk kom je een heel eind. Welk geheugenkaartje je daar het beste in kan stoppen, zoeken wij uit in deze megatest.


Enorme microSD & SD vergelijkingstest

Als je op zoek gaat naar een sd- of microsd-kaartje, raak je al gauw verzeild in een enorm aanbod. Het aantal exemplaren in deze test spreekt boekdelen. Hoewel de markt voor geheugenkaartjes al de nodige jaren is gestandaardiseerd op Secure Digital (SD), hebben de meeste fabrikanten meerdere series om opties op verschillende prestatieniveaus te kunnen bieden. Doe dat keer vijf voor alle gangbare capaciteiten en nog eens keer twee voor zowel microsd als sd, en je komt op een gigantisch aantal producten per merk uit.

De meeste merken die je in deze test tegenkomt, verkopen ook ssd’s en usb-sticks. Geheugenkaartjes maken namelijk gebruik van hetzelfde type nand-flashgeheugen als dergelijke producten. De gebruikte technieken hobbelen dan ook een beetje achter de ssd-markt aan: enkele nieuwere geheugenkaartjes maken bijvoorbeeld gebruik van 3d-nand. Verder zijn er ook nog een aantal camerafabrikanten die sd-kaartjes aanbieden, waarschijnlijk zodat ze die gemakkelijk samen met een foto- of videocamera kunnen verkopen.


Vergelijken

In deze review besproken 124 producten

  Meer producten (124)  

Lees ook deze geheugenkaartje artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*