De beste mechanische toetsenborden voor minder dan 100 euro

Massatest mechanische toetsenborden #1: Mechanisch tikgenot voor een kleiner budget

Door


Ducky One 2 Skyline PBT

Ducky staat bekend als merk voor enthousiastelingen en als we naar de bouwkwaliteit van de Ducky One 2 Skyline PBT kijken, begrijpen we waarom. De constructie van de gewichtige plastic behuizing voelt goed aan, al torderen sommige toetsenborden met een metalen bovenlaag nog wat minder. Praktische details als in drie standen verstelbare voetjes en een afneembare kabel met moderne usb-c aansluiting zijn ook niet vergeten.

Ducky One 2 Skyline PBT MX-Brown Grey

Grootste pluspunt van dit toetsenbord zijn echter de toetsen. Die zijn duidelijk hoogwaardiger dan de keycaps die we zelfs op veel duurdere mechanische toetsenborden nog tegenkomen, gemaakt van standaard abs-plastic. Ducky monteert dikkere keycaps van duurzaam PBT-plastic, dat na een poosje gebruik niet gaat glimmen, in tegenstelling tot bij abs-toetsen. Door het double-shot maakproces verslijt de beschrifting bovendien minder snel. Grappig is dat Ducky een tiental extra keycaps meelevert in een willekeurige kleur: rood, groen, geel of blauw. Je kunt die in plaats van de standaard zwarte entertoetsen, pijltjestoetsen, shifttoetsen en 'Escape' installeren. Uiteraard zijn dat ook extra duurzame exemplaren van double-shot PBT.

De aanslag van het toetsenbord – ons testmodel bevat Cherry MX Red-schakelaars, maar hij is ook leverbaar met MX Brown en Blue – had wel wat gelijkmatiger gemogen. De standaardafwijking van zowel de actuatiekracht als het actuatiepunt is aan de hoge kant. De stabilisatie van grote toetsen is echter weer zeer goed. In combinatie met de stevig geconstrueerde behuizing alsmede de van dikker materiaal gemaakte keycaps levert dat een mooi gedempte klank op tijdens het tikken - voor zover je de klank van een mechanisch toetsenbord uiteraard gedempt kunt noemen.

Ducky One 2 Skyline PBT MX-Brown Grey

Ben je op zoek naar een toetsenbord met een ruime featureset, dan is de Ducky One 2 Skyline PBT niet de beste keuze. Weliswaar zit er verlichting op, maar die is alleen blauw gekleurd en niet per toets instelbaar. Qua media- en macrotoetsen blijft het beperkt tot drie volumeknoppen en een toets die de rekenmachine opent. Een meegeleverd softwarepakket ontbreekt, al misten wij het basale softwareprogramma dat Ducky tegenwoordig bij sommige duurdere exemplaren meelevert ook niet echt.

Testresultaten

  • Ducky One 2 Skyline PBT MX-Brown Grey
  • Ducky One 2 Skyline PBT MX-Brown Grey
  • Ducky One 2 Skyline PBT MX-Brown Grey
  • Ducky One 2 Skyline PBT MX-Brown Grey


Opmerking: hoewel de Ducky One 2 Skyline bij de bovengenoemde aanbieder meer kost, kun je hem bij Alternate voor minder dan honderd euro bestellen.


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*