NZXT E500, E650 & E850 voeding review: smart maar niet slim

Rentree in de voedingenmarkt met digitaal uitleesbare E-serie

Door


Conclusie

Hoe bevalt NZXT's rentree in de voedingenmarkt? Wat ons betreft had het merk in ieder geval geen betere keuze kunnen maken dan in zee gaan met een te goeder naam en faam bekendstaande fabrikant - dan is de basis in ieder geval in orde. Qua spanningsregulatie, efficiëntie (ook bij lage belastingen) en ripple hebben we dan ook niets te klagen.

Afhankelijk van de capaciteit moeten de NZXT E500, E650 en E850 echter zo'n 20 euro meerprijs ten opzichte van reguliere 80Plus Gold-voedingen goedmaken. Daarvoor leunt de fabrikant volledig op de software-integratie en uitleesmogelijkheden. De CAM-software is echter niet bugvrij en hoewel je zaken als verbruik en spanningen kunt monitoren, ontbreekt de efficiëntie van de voeding. Daarmee zijn de mogelijkheden beperkter dan bij Corsairs RMi-voedingen met Corsair Link.

Waarmee NZXT zich wel onderscheidt, is de functie om een eigen fanprofiel voor de ventilator in de voeding te maken. Dat is helaas ook hard nodig, want bij forse belasting neemt de geluidsproductie van de E-serie voedingen rap toe, met de E500 als negatieve uitschieter. Dat NZXT het standaardprofiel in de software tot 'Silent' heeft gedoopt doet onze wenkbrauwen fronsen, want een voeding die onder belasting 47 dB(A) produceert is voor dit segment zonder meer luidruchtig.

Gezien de nog niet feilloos werkende software en de hoge geluidsproductie kunnen we de NZXT E-serie voedingen nog niet aanraden, zeker met de prijsstelling in het achterhoofd. We hopen echter dat dit pas een eerste nieuwe stap in de voedingenmarkt is voor het merk, want het concept lijkt ons - mits beter uitgewerkt - wel degelijk interessant.

NZXT E500 500W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*