NZXT E500, E650 & E850 voeding review: smart maar niet slim

Rentree in de voedingenmarkt met digitaal uitleesbare E-serie

Door


NZXT CAM-software

Het draait bij de NZXT E-voedingen natuurlijk allemaal om de softwaremogelijkheden. Daarvoor heeft de fabrikant nieuwe functionaliteit in zijn CAM-software gebouwd. Bij de installatie worden we begroet door een inlogscherm waar we een account aan moeten maken, al kun je ook doorgaan in de 'gastmodus'. Sommige functies van CAM kun je dan niet gebruiken, maar alle functies die betrekking hebben op deze voedingen kun je gewoon gebruiken.

Op het nieuwe power-tabblad van de software zie je per kabeltype wat het actuele verbruik is van de processor, de videokaart en de overige hardware. Opvallend genoeg werd er een gpu-verbruik van zo'n 12 watt aangegeven terwijl we een systeem zonder losse videokaart hadden aangesloten - de PEG-kabel was dus überhaupt niet aangesloten. Toen we wel een videokaart aansloten en die belasten, schoot de lijn ver boven de as van de grafiek uit en wisten we dus eigenlijk nog steeds niet hoeveel die nou verbruikt had.

Verder toont de software je de actuele temperatuur en voltages op de 3,3V-, 5V- en 12V-rails. In de geavanceerde modus zie je meer details, kun je bovendien de hoogte van de over-current protection aanpassen en schakelen tussen single- en multi-rail. Een apart tabblad bied je bovendien de mogelijkheid om een fanprofiel te kiezen of eventueel zelfs een volledig custom profiel aan te maken. Standaard staan de voedingen op het 'Silent' profiel. De actuele efficiëntie van de voeding kun je helaas niet bekijken.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*