De beste mechanische toetsenborden voor 100 tot 150 euro

Massatest mechanische toetsenborden #2: Het middensegment van luxe tikken

Door


Conclusie

Waar je in het basissegment al prima mechanische toetsenborden aantreft, wordt het pas echt interessant als je in het drukbevochten middensegment gaat rondkijken. We zien nieuwe toetsenborden met allerlei extra knoppen die voor gamers interessant kunnen zijn, features als extra usb-poorten, waterbestendigheid en robuuste keycaps, evenals nieuwe en interessante typen schakelaars. Natuurlijk kun je in het topsegment een nog uitgebreidere featureset verwachten, maar ook voor 100 tot 150 euro zien we al compleet uitgeruste toetsenborden. Zoals we al opmerkten aan het slot van de bespreking van tenkeyless-modellen, blijven de gewenste aanslag en eigenschappen van je toetsenbord uiteraard een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel wel in staat een betere aankoop te doen.

Uiteindelijk moeten we een aantal modellen als winnaars aanwijzen en in dit prijssegment komen we op vier opties uit, die wat ons betreft de beste keuzes vertegenwoordigen. Wil je als gamer zijnde een compleet toetsenbord aanschaffen, dan zou je prima Corsairs K68 RGB kunnen overwegen. Goed, je betaalt een behoorlijke meerprijs voor veelkleurige lampjes - de rood verlichte K68 is liefst 40 euro goedkoper. Toch kan ook de K68 RGB met zijn hogere prijs overtuigen, door de complete featureset, de goede bouwkwaliteit en de waterbestendigheid als nuttige extra. Een Excellent Choice award is dus op zijn plek.

Interessant zijn ook de twee toetsenborden met optische switches, de Gigabyte Aorus K9 en HP Omen Sequencer. De beide modellen komen zeer goed uit onze tests, waaruit blijkt dat de nieuwe schakelaars ook in praktische zin meerwaarde hebben. Minpunten vinden we in de tegenvallende software (Gigabyte) en de lawaaiige klank (HP). De constructiekwaliteit van beide borden is echter weer goed en ook de featureset is interessant: zo biedt Gigabyte waterdichtheid en HP een typische vormgeving en extra knoppen. Ook dit tweetal krijgt een Excellent Choice award.

Veeltikkers die een nieuw werkpaard zoeken, hoeven niet verder te kijken dan de Leopold FC900R PD. Gaming features, extra macrotoetsen en rgb-verlichting zul je bij dit product niet vinden, wel een oerdegelijke constructie en duurzame toetsen van stevig PBT-plastic. Ook de aangename feedback en prettig gedempte klank kunnen overtuigen. Dit toetsenbord belonen we eveneens met een Excellent Choice-award.


Corsair K68 RGB
Gigabyte Aorus K9
HP Omen Sequencer
Leopold FC900R PD

Lees hier onze round-up van mechanische toetsenborden van minder dan 100 euro.
Lees hier onze vergelijkende test van TKL mechanische toetsenborden.


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*