Top-notch: de beste 12 smartphones van 2018

Door


Conclusie

Nu we de twaalf high-end smartphones die het aangezicht van 2018 bepaalden naast elkaar hebben gezet, is het tijd om de balans op te maken. Opvallend is dat ze qua uiterlijk behoorlijk op elkaar lijken, met dezelfde mix van glas, dunne randen, metalen frames en grotere of kleinere notches. Daarbij is de in-screen scanner die we bij de 6T en Mate 20 Pro zagen ongetwijfeld een voorproefje van wat in 2019 de standaard zal zijn. Dé grote vernieuwing van komend jaar moet de intrede van smartphones met vouwbare schermen zijn.

Van de toestellen die we hier bekeken zijn er vijf die er wat ons betreft positief uitspringen. De Asus Zenfone 5Z is qua camera niet geweldig, maar weet op de andere onderdelen prima mee te komen en heeft onder de motorkap niets minder dan een Snapdragon 845 zitten. Gezien de aankoopprijs van 499 euro kennen we het toestel dan ook een Great Value award toe. De OnePlus 6T en Samsung Galaxy S9 zijn net wat duurder, maar bieden ook wat meer op het vlak van de camera en zijn verder eveneens uitstekende allrounders, die we allebei dan ook een Excellent Choice award toebedelen.

Dan hebben we nog de Galaxy Note 9, die vooral op het vlak van de camera en het pennetje een echte meerwaarde biedt en de Huawei Mate 20 Pro, die prachtige foto’s weet te maken. Vooral bij nacht fotograferen levert met de Mate 20 Pro indrukwekkend goede foto’s op. Beide gooien bovendien met hun respectieve accu’s hoge ogen. Ze ontvangen dan ook een Ultimate Product award. Om het jaar af te sluiten dan ten slotte nog drie eervolle vermeldingen, te beginnen met de Huawei P20 Pro en Sony Xperia XZ3. Beide zijn prima toestellen, maar moeten qua prijs-prestatieverhouding de onderscheiden concurrentie net voor laten gaan. Apple’s iPhone Xs Max is zeker ook een uitstekend toestel, maar zo exorbitant geprijsd dat we het houden bij een vermelding.


Asus Zenfone 5Z


OnePlus 6T
Samsung Galaxy S9 


Huawei Mate 20 Pro
Samsung Galaxy Note 9


Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*