Top-notch: de beste 12 smartphones van 2018

Door


Camera techniek

Eén van de belangrijkste manieren waarop high-end smartphones zich kunnen onderscheiden van goedkopere toestellen én van elkaar is met de camera. Tot op de dag van vandaag is dit de feature die bij uitstek het verschil laat zien tussen de top en de rest.

HTC U12+ Dual Sim Black
De HTC U12+ heeft aan zowel aan de voor- als achterzijde een dubbele cameraopstelling

Veruit de meeste deelnemers hebben een enkele selfiecamera aan de voorkant en een dubbele hoofdcamera aan de achterzijde. Uitzonderingen zijn de Xperia XZ3 van Sony en Samsungs Galaxy S9, die aan beide kanten een enkele camera hebben. De HTC U12+ combineert juist zowel aan de voor- als achterzijde een dubbele cameraopstelling en de Huawei’s bieden naast de enkele frontcamera, aan de achterzijde maar liefst drie camera’s.

Qua resolutie komen we behoorlijke verschillen tegen. Zo heeft de Nokia 8 een 5 megapixel frontcamera, waar de Find X van Oppo maar liefst 25 megapixels biedt en de P20 Pro en Mate Pro van Huawei 24 megapixels. De meeste andere deelnemers zitten daar met 8 megapixels tussenin. Aan de achterkant is het niet veel anders, we zien hoofdcamera’s met waardes tussen de 12 en 20 megapixels, met als uitschieters beide Huawei’s met 40 megapixels.

De tweede camera wordt of als telelens gebruikt, waarmee zonder kwaliteitsverlies kan worden ingezoomd of juist als groothoek waarmee je meer kan vastleggen. Alle deelnemers ondersteunen high dynamic range (hdr) fotografie, waarmee meer details in de lichtste en donkerste delen van de foto kunnen worden vastgelegd. Ook de ondersteuning voor optical image stabilization (ois) is wijdverspreid, met als enige uitzondering Sony. dat de XZ3 van electronic image stabilization (eis) heeft voorzien. 


Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*