Killer Wireless-AC 1550 review: gebruikers, sluit uw wifi op!

The bad neighbor policy van Rivet Networks

Door


Inleiding

Rivet Networks is de fabrikant achter de bekende Killer netwerkchips die een combinatie van duizelingwekkende snelheden en intelligente en gebruiksvriendelijke software beloven. Wij bekeken hoe de Killer Wireless-AC 1550 het in de praktijk doet.


Rivet Networks Killer Wireless-AC 1550

Het is zelfs voor ons bij Hardware.Info geen dagelijkse kost om wifi-chips voor in je laptop te bespreken, maar soms komt er iets voorbij waar we graag wat aandacht aan schenken. Zo hebben we in dit geval de Killer Wireless-AC 1550 netwerkadapter van Rivet Networks op de korrel. Deze adapter, met M.2. form factor, is gebaseerd op de 9260 chip van Intel. Dat laatste is opvallend te noemen, omdat Rivet Networks een duidelijke link met een andere Amerikaanse chipgigant heeft, namelijk Qualcomm. In 2011 kocht Qualcomm namelijk Bigfoot Networks, het bedrijf dat in die tijd de Killer line-up voerde. Eind 2014 scheidden de wegen echter alweer met de oprichting van Rivet Networks, onder wiens vlag de huidige Killer producten worden uitgebracht.

Bewogen geschiedenis

In de basis is de Killer Wireless-AC 1550 dus gewoon de 9260 chip van Intel, maar dan wel met een Killer-sausje er overheen waarmee bijvoorbeeld gaming netwerkverkeer geprioriteerd kan worden en je van je notebook in een handomdraai een draadloos access point kan omtoveren. Een ander in het oog springende specificatie is de ondersteuning voor 160 MHz brede kanalen, waarmee je in theorie meer verkeer tegelijkertijd door de lucht kan pompen dan ooit. De praktische meerwaarde hiervan is in elk geval in Nederland twijfelachtig. Waarom dat zo is zullen we verderop uitgebreid bespreken. 

De Killer Wireless-AC 1550 is los te koop voor een prijs van ongeveer 30 euro of dollar, maar wordt op het moment van schrijven niet los verkocht in Nederlandse (web)shops.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Rivet Networks Killer Wireless-AC 1550

Draadloos, PCI-Express 3.0, M.2, 802.11ac

Specificaties

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*