23 Intel Z390 moederborden review + VRM test: welk bord is écht 8-core waardig?

Door


Stroomverbruik

Het stroomverbruik hebben we gemeten in twee standen: idle (waarbij we een gemiddelde van 5 minuten bepalen) en onder belasting bij het maximale verbruik tijdens Cinebench 15.

Niet onverwacht zijn het vooral de minder uitgebreide modellen die zuinig zijn in idle; dergelijke moederborden bevatten simpelweg minder componenten die stroom verbruiken. De MSI MEG Z390 Godlike Gaming lijkt een sterk negatieve uitschieter, maar vergeet daarbij niet dat dat bord als enige is getest met een losse GTX 1050 Ti videokaart, aangezien de Godlike geen mogelijkheden biedt om de geïntegreerde gpu te gebruiken.

Onder belasting vallen de onderlinge verschillen tussen de borden relatief gezien mee. Borden als de ASRock Z390 Taichi Ultimate, Asus RoG Maximus XI Extreme en MSI MEG Z390 Godlike Gaming verbruiken wat meer dan de rest, maar zijn dan ook erg uitgebreid. Opvallend is dat beide Supermicro's veel meer stroom verbruiken dan de borden van andere fabrikanten. In de prestaties zagen we daar in ieder geval weinig van terug, dus wellicht moet deze fabrikant hier nog eens goed naar kijken.

  • Idle (gem. 5 min.)
  • Cinebench (max)


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*