EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming review

Door


Conclusie

EVGA zet met de GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming letterlijk zijn dikste videokaart tot nu toe neer. De koeler is zowel triple-slot als triple-fan en weet de TU102-gpu erg koel te houden, ondanks dat hij in deze kaart veruit de hoogste kloksnelheid in de duurtest laat zien. In de gamebenchmarks moet hij alleen de MSI Gaming X Trio nipt voor laten gaan.

Daarnaast heeft de Amerikaanse fabrikant veel extra's geïmplementeerd. De RTX 2080 Ti FTW3 heeft een dual bios, diverse temperatuur- en vermogenssensors voor het uitgebreid monitoren van je videokaart en diverse mogelijkheden om hem helemaal aan je eigen wensen aan te passen, met gekleurde trims en zelfs een metalen schild dat je over de koeler heen kan plaatsen.

Opvallend is dat we twee features die we eerder op Asus RoG Strix-videokaarten tegenkwamen, namelijk de mogelijkheid om rgb-strips en casefans op je videokaart aan te sluiten, nu ook op EVGA's custom pcb te vinden zijn. Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen. Helaas lijkt EVGA ook het fanprofiel van de Asus-kaart integraal overgenomen te hebben, want in een poging om de kaart erg koel te houden, produceert hij meer geluid dan noodzakelijk is. De FTW3 Ultra Gaming is daarmee nog altijd stiller dan de Founders Edition, maar van de custom versies wel één van de luidste.

Voor een optimale balans tussen koeling en geluidsproductie zul je dus zelf nog aan de slag moeten met een custom fanprofiel. Daarnaast vinden we de prijs van bijna 1470 euro wel érg stevig, zeker als je in ogenschouw neemt dat bijvoorbeeld de MSI Gaming X Trio al voor ruim 100 euro minder te bestellen is. Bestellen, want leverbaar zijn de RTX 2080 Ti's helaas nog altijd nauwelijks.

EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming 11GB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Gaming 11GB

Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, 1350 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.514,51 €

gem. 1.622,00 €
4 shops, 4x voorraad

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*