iPhone Xr review: de iPhone die de balans weet te vinden

Door


Conclusie

De Apple iPhone Xr is van de huidige generatie iPhones de 'betaalbare' optie. Een koopje is het apparaat echter zeker niet, afhankelijk van de geheugenconfiguratie kost het toestel een slordige 800 tot 1000 euro. Dergelijke prijzen zien we bij Android-toestellen enkel bij de vlaggenschepen die de blikvangers van hun serie zijn. Apple heeft wat dit betreft altijd een wat andere positie ingenomen. Mede omdat het het zich dankzij zijn naam en iOS-monopolie ook kan permitteren, waar fabrikanten van Android-telefoons meer rekening moeten houden met geduchte concurrentie. 

Apple iPhone Xr 256GB White

De Xr doet eigenlijk bijna alles goed. Het toestel is voorzien van dezelfde krachtige A12 soc als zijn duurdere familieleden en presteert zodoende navenant uitstekend in de grafische en systeembenchmarks. Ook wat betreft de accuduur kunnen we niet anders dan positief zijn, het lcd-scherm is uitmuntend afgesteld en ook de bouwkwaliteit is ogenschijnlijk van hoog niveau. Eigenlijk het enige onderdeel waarop de Xr minder weet te overtuigen is de camera. Die is zeker niet slecht maar weet het niveau van ons referentietoestel - de Samsung Galaxy S9+ - niet te evenaren. 

Schoorvoetend vergeven we desalniettemin de Xr dit, omdat het toestel op alle andere fronten juist uitstekend voor de dag weet te komen. Daarbij is dit wat ons betreft van de huidige generatie iPhones het toestel dat er het beste in slaagt om een balans te vinden tussen prijs en prestatie. We reiken het toestel dan ook een Excellent Choice award uit. 

Apple iPhone Xr


Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*