Iiyama ProLite XUB2792UHSU review: indruk maken met meer dan een late binnenkomst

Door


Helderheid en contrast

De maximale helderheid van wit van de Iiyama ProLite XUB2792UHSU is met net geen 250 cd/m² aan de lage kant in vergelijking met de concurrentie. In een heel fel verlichte omgeving is dat een nadeel, in de meeste gangbare omgevingen maakt het weinig tot niets uit: dan stel je de helderheid doorgaans op hooguit 150 nits in. Uiteraard is een hoge helderheid wel van belang voor hdr-weergave, maar daarover beschikt dit scherm niet (zoals vrijwel alle modellen in de vergelijking) en dat verwachten we gezien het prijspunt ook helemaal niet.

De minimale helderheid, belangrijk voor wie doorwerkt in het donker, is met 45 cd/m² redelijk bescheiden, al kan het nog wel een tandje donkerer. Voor een kantooromgeving is het hoe dan ook prima en ook thuis zal je er niet snel door worden verblind.

  • Max. helderheid wit
  • Min. helderheid wit

De zwartwaarde is voor een ips-scherm heel netjes en zeker bij maximale helderheid van de backlight komt de XUB2792UHSU hoog in de vergelijking uit: niet zo gek, het backlight is nu eenmaal niet zo fel.

  • Helderheid zwart 150 cd/
  • Helderheid zwart maximaal

Zoals we wel vaker zien zorgt de afwezigheid van een (te) fel backlight voor een mooie contrastverhouding, omdat het zwart behoorlijk donker is. We treffen deze Iiyama dan ook in de bovenste regionen van de grafiek aan, het beloofde contrast wordt netjes behaald.

  • Contrast 150 cd/m²
  • Checkerboard contrast
  • Contrast max. helderheid

 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Iiyama ProLite XUB2792UHSU-B1

27 inch, 3840x2160, 163 ppi, IPS / PLS / AHVA, 60 Hz, HDMI, DisplayPort, 4 ms, 300 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

379,00 €

gem. 398,09 €
6 shops, 5x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*