Phanteks Enthoo Evolv X review: Evolv (r)evolutie

Door


Intern en koeling

Maken we de Evolv X open, dan zien we vanuit een zijaanzicht dat de kast van binnen ook geheel matzwart is gemaakt. Er is veel interne ruimte vrijgehouden, wat beloofd was door de fabrikant. Er is officieel ondersteuning voor een e-atx moederbord dat tot 264 mm breed kan zijn. De uitsparing achter de moederbordplaat zorgt dat het makkelijker is om een grote cpu-koeler te bevestigen en los te halen. Dit is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Phanteks heeft er voor gekozen om de rubberen grommets door vier kleine kapjes te vervangen waarachter je kabels kunt wegwerken.

Onderin is er een aparte tunnel - een psu shroud - gemaakt over de gehele lengte, waarin (een deel van de) harde schijven worden geplaatst en aan de linkerkant de voeding. Daar is een opening gemaakt om de voeding iets meer tentoon te stellen, zodat ook door het venster te zien is wat voor hippe voeding je hebt gemonteerd.

Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black

Als we de foto's van de Evolv X en de gewone Evolv naast elkaar zetten, worden de verschillen snel zichtbaar. De Evolv X is van binnen strakker afgewerkt en oogt rustiger, doordat er minder bevestigingspunten zichtbaar zijn. Ook is het ventilatierooster boven de ruimte voor de voeding verdwenen. Ten opzichte van de Evolv verstopt de Evolv X zijn psu iets meer, en uiteraard zijn hier de scharnieren voor de panelen te zien - bij de gewone Evolv moest het paneel nog op de vier rubberen houdertjes gezet worden en daar vastgeschroefd.

Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window BlackPhanteks Enthoo Evolv ATX Galaxy Silver Tempered Glass

De mogelijkheden voor waterkoeling in de Evolv X zijn op zijn minst uitgebreid te noemen. Aan de achterzijde is plek voor een 140 mm-exemplaar, bovenin de behuizing kan maximaal een 360 mm-radiator worden geplaatst en voorin past een radiator tot en met 420 mm. Alle tussenliggende maten passen en opvallend genoeg zijn zelfs de drie genoemde maximale formaten tegelijkertijd te gebruiken.

  • Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black
  • Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black

Binnenin de kast passen er maximaal 6 schijven van 2,5 inch, wat met een optionele upgrade te verhogen is tot en met 9 stuks. Onderin de behuizing is naast de voeding ruimte voor 4 hard disks van 3,5 inch breed, maar ook dit is op te rekken naar een totaal van 10 stuks met een optioneel rack. Als er onderin de kast 3 of 4 schijven van 3,5 inch zijn geplaatst, kan er een voeding van maximaal 19,5 centimeter naast gezet worden. Gebruik je onderin maar 1 of 2 schijven van dit formaat, dan neemt de ruimte voor een voeding toe naar 25 cm.

  • Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black
  • Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black
  • Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black

Tower, Extended ATX, Zwart, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

209,90 €

gem. 212,00 €
3 shops, 1x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*