Phanteks Enthoo Evolv X review: Evolv (r)evolutie

Door


Conclusie

Met de Evolv X zet Phanteks een behuizing neer die op het eerste gezicht sterk lijkt op de Enthoo Evolv ATX - een kast waar we destijds erg enthousiast over waren. Slechts een kleine iteratie? Dat is het zeker niet, want wie beter kijkt ziet wel degelijk vele en grote verschillen. In de vormgeving, koeling en installatiemogelijkheden heeft Phanteks veel werk verzet om de Evolv X naar een nog hoger niveau te tillen.

De prestaties van de kast zijn erg goed. De Evolv X koelt (nog) beter dan de oude Evolv en produceert daarbij marginaal minder geluid. Erg positief dus, net als het feit dat Phanteks durft te innoveren door de mogelijkheid te bieden een tweede (itx) systeem in dezelfde kast te bouwen. Daarbij moet weliswaar een specifieke (prijzige) voeding van Phanteks zelf worden aangeschaft om deze beide systemen tegelijkertijd te kunnen gebruiken, maar het is in ieder geval een vernieuwing die we kunnen waarderen. De afwerking van de Evolv X is verder zoals we van de meeste andere behuizingen van Phanteks gewend zijn: zeer fraai geborsteld en afwerkt aluminium en stevige zijpanelen op scharnieren, wat als geheel topkwaliteit binnen het atx-segment is.

Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black

De prijs van gemiddeld 200 euro is zeker niet laag te noemen, maar voor dat geld krijg je een uitstekende behuizing met de nodige extra's, zoals drie 140 mm-fans en een fan hub. Wil je er echt alles uithalen, dan moet je investeren in de nodige optionele accessoires, zoals de genoemde mini-itx kit of een pci-e riserkabel om je videokaart recht voor de window te plaatsen. Dat laatste is wellicht nog wel de mooiste upgrade, want de (adressable) rgb van je componenten is te combineren met de behuizing dankzij de ingebouwde rgb-controller. Samen met de hoeveelheid mogelijkheden voor waterkoeling van de Evolv X kan het uiterlijk verschijn zo tot in de puntjes worden uitgewerkt. Ook vermeldenswaard is de usb 3.1 aansluiting, die nog altijd niet goedkoop is om te bieden. Ook zonder de extra accessoires is de Evolv X ruimschoots overtuigend als een bijzonder complete, uitstekend presterende behuizing, die we dan ook van een welverdiende Excellent Choice award voorzien.

[update] Eerder vermeldde deze review abusievelijk dat de Evolv X geleverd werd compleet met een riser-kabel. Die blijkt echter niet standaard in de doos te zitten. Dat is jammer, maar ons eindoordeel wordt er niet door aangetast: we blijven zeer enthousiast.


Phanteks Enthoo Evolv X


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Phanteks Enthoo Evolv X RGB Window Black

Tower, Extended ATX, Zwart, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

199,90 €

gem. 218,54 €
5 shops, 2x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*