Forza Horizon 4 review: soepel door de bocht in alle seizoenen

Door


Conclusie

Forza Horizon 4 wordt door veel gamereviewers geroemd om de prachtige graphics, maar het spel blijkt ook prima te spelen met minder krachtige hardware. Waar je op de console moet kiezen tussen ultra hd op 30 fps of full hd op 60 fps, kun je op de pc compromisloos de combinatie van die twee behalen. Dat lukt zelfs al met het topmodel van de vorige generatie, de GTX 1080 Ti - de nieuwe RTX-videokaarten bieden alleen nog maar meer dan 60 fps.

Wat heb je nodig om Forza Horizon 4 met 60 fps te spelen?
  Medium Ultra
Full HD GTX 1050 Ti / R9 380 GTX 1060 6GB / RX 480
WQHD GTX 970 / RX 570 GTX 1070 / RX Vega 56
Ultra HD GTX 1070 / RX Vega 56 GTX 1080 Ti / -

De game weet zijn berekeningen uitstekend te spreiden over een groot aantal threads, maar desondanks heb je aan een quadcore al ruim voldoende op vrijwel alle zinnige settings en resoluties. Hyperthreading levert je in dat geval alleen op full hd met medium settings nog wat op. De frametimes laten zien dat je van een fijne, stuttervrije gameplay kunt genieten. Kortom, Playground Games en Microsoft hebben weer een technisch uitstekende racegame neergezet - je hebt er alleen wel DirectX 12 en dus Windows 10 voor nodig.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Forza Horizon 4 (Xbox One)

Xbox One, Race

Specificaties Prijzen

38,00 €

gem. 59,99 €
5 shops, 3x voorraad

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*